Menu

Mobil
Internet
TV & streaming
Tilbehør
Find butik Hjælp
Kurv

WiFi-Guiden: Sådan får du hurtigere WiFi

Oplever du, at din wi-fi forbindelse ikke er så hurtig, som den burde være? Eller at rækkevidden ikke er god nok? Her er tips til, hvordan du kan forbedre både hastigheden og rækkevidden på dit wi-fi.

Hvad er WiFI?

Wi-fi er er en netværksteknologi, der skaber trådløse internet- og netværksforbindelser ved hjælp af radiobølger. Mere teknisk er det et sæt standarder for trådløse datanet, der er baseret på IEEE 802.11-specifikationerne (du kan læse mere om disse sidst på siden). Med andre ord er wi-fi trådløst internet, der gør det nemt at komme på internettet, uden at du skal bruge diverse kabler.

Da der er tale om radiobølger, kan støj/interferens og andet udstyr betyde, at signalet mister styrke. Du kan læse mere om det rigtige udstyr, eventuelle forhindringer og støj senere på siden.

Er i flere, der slås om WiFi forbindelsen?

Skift kanal

Prøv at skifte kanal på din router - naboerne kan være på samme kanal som dig. Du kan se her, hvordan du gør.

Brug kabler til tv og spilkonsoller

Hvis det er muligt, så sørg for, at spilkonsoller og tv er forbundet til bredbåndet via kabel for at undgå unødig belastning af dit wi-fi.

Har du det rigtige udstyr?

Har du en ny router?

En ny router med understøttelse af både 2,4 GHz og 5 GHz er god, hvis du har mange gadgets (Playstation, Xbox eller Sonos), som måske anvender forskellige frekvensbånd.

Udskift ældre og lange kabler

Jo ældre og længere kabler, du har, jo langsommere hastighed på dit wi-fi vil du generelt opleve. Skift derfor til nyere og kortere kabler.

Er din router gammel?

En gammel router og en nyere computer kan give ligeså langsomt wi-fi, som en gammel router og en gammel computer. Check, hvad dine gadgets har af muligheder, såsom hvilke GHz-bånd, de kommunikerer med. Så får du altid det meste ud af dit bredbånd og wi-fi-signal.

Er dine enheder opdaterede?

Sørg for, at dine enheder er opdaterede. Hvis én af enhederne kører dårligt, vil routeren nemlig stå og vente på svar fra enheden, førend den kan fortsætte til den næste i rækken. Det er derfor vigtigt, at du holder enhederne opdateret.

Har du fjernet alle udfordringer?

Har du brug for mere båndbredde?

Når du streamer musik eller film, påvirker det din båndbredde mere, end når du bare browser rundt på hjemmesider. Tjek, hvilken hastighed, du kan få her

Gem ikke routeren væk

Prøv ikke at gemme routeren væk ved at placere den i skuffer, skabe eller bag tykke vægge (mursten og beton). Det kan kraftigt reducere wi-fi-signalet. Prøv evt. at flytte/dreje routeren i forskellige retninger og test hastighederne her.

Placér routeren mindst 1 m. fra elektronisk udstyr

Sørg for, at routeren ikke er blokeret, og at afstanden er mindst en meter til andre apparater og elektronisk udstyr. Hvis din router er placeret lige ved siden af andet elektronisk udstyr, risikerer du, at signalerne forstyrrer wi-fi-signal og -forbindelse.

Nyttige links

Quickguide forside

Dan dig et overblik over vores sider om bredbånd via kabel-tv stikket.

Installation af udstyr

Se de 5 punkter til nem installation af bredbåndsudstyret.

Placering af router

Få det bedste ud af din internetforbindelse. Lær hvordan du bedst placerer din router i hjemmet.

MESH

Guide til opsætning af Mesh netværk