eSIM – hvad er det?

eSIM er fællesbetegnelsen for en række digitale tjenester, der erstatter det fysiske SIM-kort i din mobil – eller for den sags skyld dit smartwatch, din bil eller dit køleskab. I hvert fald i fremtiden. eSIM er et embedded (indbygget) SIM-kort. Det betyder, at der ikke længere behøver at sidde et fysisk SIM-kort i mobilen.

Én mobil - to numre

Med eSIM får du muligheden for at have flere mobilnumre på én mobil. Du kan for eksempel have dit arbejdsnummer på et fysisk SIM-kort og dit private nummer på et eSIM-kort. Det kræver selvfølgelig, at din mobiltelefon understøtter det.

Hvis uheldet er ude, og du mister dit nuværende SIM-kort, kan du nu bestille og aktivere et eSIM på Mit Telia på få minutter. Du skal altså ikke længere forbi en butik eller vente på, at et nyt sendes med posten. Det samme gælder, hvis du skifter fra et teleselskab til et andet.

Sådan får du eSIM på din mobil

Du kan få eSIM til din mobil eller tablet på Mit Telia. Log på og vælg det abonnement (mobilnummer), du ønsker eSIM på, og vælg derefter eSIM under ”Bestil nyt SIM-kort”.

Ét nummer - to produkter

Der er ikke meget plads i et Apple Watch, og et almindeligt SIM-kort ville være alt for stort. Derfor har Apple lavet deres egen eSIM standard AppleSIM, som bruges til at identificere uret på 4G netværket. Det betyder, at du kan lade mobilen ligge derhjemme, når du fx løber en tur eller arbejder i haven – og stadig modtage opkald på dit mobilnummer. For at benytte denne tjeneste kræver det, at du har Nummerdeling.

Sådan får du eSIM på dit Apple Watch

Hvis du gerne vil bruge Apple Watch med eSIM og dermed have samme nummer på dit Apple Watch som på din mobiltelefon, skal du bestille Nummerdeling. Læs hvordan du bestiller det her.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan eSIM gøre for mig?

Da der med eSIM ikke er behov for et fysisk SIM-kort, kan producenterne bygge mindre enheder, der ikke bruger nær så meget strøm - to ting, der er meget vigtige for de enheder, vi bruger i dag. Derudover skal du ikke længere spilde tid på at vente på at få et fysisk SIM-kort, og vi værner om miljøet ved ikke at bruge plastik, papir og CO2-udslip ved transport.

Hvem kan få eSIM hos Telia?

Alle med et privat mobil eller mobilt bredbåndsabonnement kan få et eSIM. Vær opmærksom på, at din mobil eller tablet (gælder både Android og iPhone) skal understøtte det også.

Derudover tilbyder vi eSIM via Nummerdeling til Apple Watches.

Hvilke modeller understøtter eSIM?

Du kan få eSIM hos Telia, hvis du har en af følgende modeller:

 Apple:

 • iPhone XS/XS Max
 • iPhone XR
 • iPhone 11
 • iPhone 11 Pro/11 Pro Max
 • iPad Pro 2. generation
 • iPad Pro 4. generation
 • iPad Mini (2019)
 • iPad Air (2019)
 • Apple Watch Series 3, 4 og 5

Samsung:

 • Samsung Galaxy Fold
 • Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

Motorola:

 • Motorola RAZR (2019)
Hvad er fremtiden for eSIM?

I løbet af de næste år vil eSIM blive standard i rigtigt mange enheder. I første omgang eksempelvis Apple Watch og mobiler – men efterfølgende også alt det, vi i dag kalder "Internet of Things" eller IoT. Med eSIM i de nye intelligente elbiler vil de for eksempel kunne koble sig på netværket for at få informationer om andre biler og om trafiksituationen generelt, og stort set alle bærbare enheder vil få eSIM indbygget og dermed spare plads og batteri. Om få år vil SIM-kortet, som vi kender det, formentlig blive udfaset helt til fordel for eSIM.

 • eSIM