eSim

Med eSIM kan du have flere mobilnumre på én mobil eller forbinde dit Apple Watch til dit abonnement.

Hvad er eSIM?

eSIM er fællesbetegnelsen for en række digitale tjenester, der erstatter det fysiske SIM-kort i din mobil – eller for den sags skyld dit smartwatch, din bil eller dit køleskab. I hvert fald i fremtiden. eSIM er et embedded (indbygget) SIM-kort. Det betyder, at der ikke længere behøver at sidde et fysisk SIM-kort i mobilen.

Hos Telia kan du både få eSIM til din mobil og dit Apple Watch, og der er forskel på, hvordan det virker.

Hvad er eSim?

Én mobil - to numre

Med eSIM får du muligheden for at have flere mobilnumre på én mobil. Du kan for eksempel have dit arbejdsnummer på et fysisk SIM-kort og dit private nummer på et eSIM-kort. Det kræver selvfølgelig, at din mobiltelefon understøtter det.

Hvis uheldet er ude, og du mister dit nuværende SIM-kort, kan du nu bestille og aktivere et eSIM på Mit Telia på få minutter. Du skal altså ikke længere forbi en butik eller vente på, at et nyt sendes med posten. Det samme gælder, hvis du skifter fra et teleselskab til et andet.

Hvad er eSim?

Ét nummer - to produkter

Der er ikke meget plads i et Apple Watch, og et almindeligt SIM-kort ville være alt for stort. Derfor har Apple lavet deres egen eSIM standard AppleSIM, som bruges til at identificere uret på 4G netværket. Det betyder, at du kan lade mobilen ligge derhjemme, når du fx løber en tur eller arbejder i haven – og stadig modtage opkald på dit mobilnummer. For at benytte denne tjeneste kræver det, at du har Nummerdeling hos Telia.

Hvad er forskellen?

Fysisk Simkort

Sendes med posten eller udleveres i en butik.

Som vi kender det.

0 kr./md.

ESIM TIL MOBIL

Bestilles på Mit Telia.

Kan kombineres med et fysisk SIM-kort, så der er to numre på mobilen.

0 kr./md.

Nummerdeling TIL APPLE WATCH

Downloades fra din Apple Watch app på din iPhone.

Deler dataen fra dit abonnement med uret.

29 kr./md.

Sådan får du eSIM til mobil

Vær opmærksom på, at ikke alle mobiler understøtter eSIM. Du finder en liste over eSIM kompatible mobiler nederst på siden.

Opret et abonnement

Hvis du allerede er kunde, kan du gå videre til step 3.

Vent på, at dit nummer er flyttet til Telia

Hvis du lige har bestilt en nummerflytning, kan det tage op til 30 dage, før dit nummer er aktivt.

Gå ind på Mit Telia

Under fanen 'Abonnement' vælger du dit nummer øverst. Tryk herefter på 'Bestil eller aktivér SIM-kort'. Klik derefter på 'Bestil eSIM'. Bekræft, at du vil bestille ved at indtaste din adgangskode til Mit Telia. Herefter får du vist en QR kode til dit eSIM.

Scan QR koden på din mobil

Scan QR-koden.

Du har nu eSIM!

God fornøjelse!

Er du stadig i tvivl, kan du klikke dig igennem denne guide.

Sådan får du Nummerdeling til Apple Watch

Lav en bruger på Mit Telia

Hvis du allerede er kunde, kan du gå videre til step 2.

Har du et kompatibelt abonnement

For at kunne bruge dit Apple Watch og din iPhone sammen, kræver det, at du, udover dit ONE eller Smart abonnement, har Nummerdeling hos Telia.

Åben Watch appen

Åben Watch appen på din iPhone og følg disse steps.

Du har nu Nummerdeling på dit Apple Watch

Det betyder, at din data bliver delt til dit ur, så du kan tale, sms'e og bruge apps uden at have din mobil med. Vær opmærksom på, at Nummerdeling koster 29 kr./md.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan eSIM gøre for mig?

Med eSIM får du muligheden for at have flere mobilnumre på én mobil. Du kan for eksempel have dit arbejdsnummer på et fysisk SIM-kort og dit private nummer på et eSIM-kort. Det kræver selvfølgelig, at din mobiltelefon understøtter det.

En anden fordel er, at producenterne kan bygge mindre enheder, der ikke bruger nær så meget strøm, fordi der ikke er behov for et fysisk SIM-kort. 

Derudover skal du ikke længere spilde tid på at vente på at få et fysisk SIM-kort, og vi værner om miljøet ved ikke at bruge plastik, papir og CO2-udslip ved transport.

Hvem kan få eSIM hos Telia?

Alle med et mobil eller mobilt bredbåndsabonnement hos Telia kan få et eSIM. Vær opmærksom på, at din mobil eller tablet (gælder både Android og iPhone) skal understøtte det også.

Derudover tilbyder vi til privatkuner eSIM via Nummerdeling til Apple Watches.

Hvilke modeller understøtter eSIM?

Du kan få eSIM hos Telia, hvis du har en af følgende modeller:

 Apple:

 • iPhone 12/12 mini
 • iPhone 12 Pro/12 Pro Max
 • iPhone XS/XS Max
 • iPhone XR
 • iPhone 11
 • iPhone 11 Pro/11 Pro Max
 • iPad Pro 2. generation
 • iPad Pro 4. generation
 • iPad Mini (2019)
 • iPad Air (2019)
 • Apple Watch Series 3, 4, 5 og 6
 • Apple Watch SE

 

Samsung:

 • Samsung Galaxy Fold
 • Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra
 • Samsung Galaxy Note 20/Note 20+/Note 20 Ultra
 • Samsung Galaxy Fold2 5G
 • Samsung Galaxy Z Flip/Z Flip 5G
 • Samsung Galaxy S21/S21+/S21 Ultra 5G

 

Motorola:

 • Motorola RAZR (2019)
 • Motorola RAZR 5G

 

Huawei:

 • Huawei P40/P40 Pro
Hvad er fremtiden for eSIM?

I løbet af de næste år vil eSIM blive standard i rigtigt mange enheder. I første omgang eksempelvis Apple Watch og mobiler – men efterfølgende også alt det, vi i dag kalder "Internet of Things" eller IoT. Med eSIM i de nye intelligente elbiler vil de for eksempel kunne koble sig på netværket for at få informationer om andre biler og om trafiksituationen generelt, og stort set alle bærbare enheder vil få eSIM indbygget og dermed spare plads og batteri. Om få år vil SIM-kortet, som vi kender det, formentlig blive udfaset helt til fordel for eSIM.

Hvad er Nummerdeling?

Nummerdeling er muligheden for at aktivere eSIM i dit Apple Watch, så du kan have samme mobilnummer på dit Apple Watch og din iPhone. For at kunne bruge dit Apple Watch og din iPhone sammen, kræver det, at du, udover dit ONE eller Smart abonnement, har Nummerdeling hos Telia. Prisen for Nummerdeling er 29,- pr. måned. Med Nummerdeling kan du modtage opkald, sende iMessage, aflytte din telefonsvarer, m.m., også selvom du ikke er i nærheden af din iPhone.

 1. eSIM