10 tips til din iphone

10 tips til din iphone

Din iPhone kan mere, end du lige går og tror. Er du fx klar over, at du kan skjule billeder i dit fotobibliotek eller at man kan blokere personer på sin iPhone? Vi har samlet 10 tips til din iPhone, som du måske ikke kendte til.   

 

1. SVAR PÅ BESKEDER UDEN AT LÅSE MOBILEN OP
Du behøver slet ikke at låse din skærm op for at svare på en sms. Du kan nemlig svare på beskeder direkte fra en låst skærm. Når du får en sms, skal du swipe op fra bunden af skærmen, hvor du får vist et banner med beskeden. Hvis du swiper mod venstre, får du to alternativer; Vis eller fjern. Tryk på ’vis’, og du kan svare direkte uden at låse skærmen op. 

Foto: Telia Danmark. Skærmbillede fra iPhone X.

 

2. SE, HVILKE APPs der ANVENDER MEST BATTERI
Vil du vide, hvilke apps der er den største batterisluger? Find ud af det med det samme ved at gå ind i: ’Indstillinger’ og derefter ’Batteri’. Her kan du holde øje med, hvilke apps, der bruger mest batteri. Det er især interessant, hvis du oplever, at din mobil løber hurtigere tør for batteri end tidligere. Det kan måske skyldes installeringen af en ny app.

Du kan også slå funktionen ’Energibesparende funktion’ til, så begrænser din iPhone midlertidigt strømforbruget, indtil du kan oplade den igen.

 

Foto: Telia Danmark. Skærmbillede fra iPhone X.

 

3. Se alle billeder, der er blevet sendt i dine sms'er
Du kan faktisk se alle billeder og videoer, der er sendt via sms mellem dig og dine venner. Du finder det ved at gå til dine ’Beskeder’ på startskærmen. Vælg en sms-korrespondance og klik på ikonet ’i’ i øverste højre hjørne. Her kan du se alle de billeder og videoer, der er blevet sendt mellem jer i tidens løb.

 

Se også: Tech-ekspert Torben Vognsen anmelder og tester iPhone X 

 

4. Tilpas dit kontrolcenter
Hvis du har opdateret til iOS 11, får du et helt nyt Kontrolcenter med langt flere muligheder end tidligere. Kontrolcentret giver dig en hurtig adgang til de funktioner, som du ofte bruger. Eksempelvis flytilstand, ikke-forstyrrelsestilstand, Bluetooth, lydstyrke, lommelygte og lommeregner. I den seneste iOS-opdatering kan du tilpasse Kontrolcentret, som du vil. Du tilpasser det ved at gå til 'Indstillinger' og derefter 'Kontrolcenter' og 'Tilpas betjeningspanel'. Her kan du vælge, hvilke funktioner, du vil have nem adgang til. 

Har du en iPhone X, så er Kontrolcenteret flyttet op i øverste højre hjørne.

Til venstre: sådan tilpasser du dit kontrolcenter. Til højre: sådan ser dit Kontrolcenter ud. Foto: Telia Danmark. Skærmbillede fra iPhone X.

5. FÅ din mobil til ikke at forstyrre dig
Med 'Forstyr ikke' kan du slå lyden fra på opkald, advarsler og meddelelser, som du modtager, mens din iPhone er låst. Du kan også planlægge 'Forstyr ikke' og tillade opkald fra bestemte personer. Når du har slået 'Forstyr ikke' til, vises symbolet halvmåne på statuslinjen. Forstyr ikke kan slås til eller fra på to måder: 1) Åbn dit Kontrolcenter, og tryk på symbolet halvmåne. Se punkt fem eller 2) Gå til 'Indstillinger' og 'Forstyr ikke'.

Hvis du ikke vil forstyrres på et bestemt tidspunkt, kan du angive en tidsplan. Tryk på Indstillinger > Forstyr ikke, og slå Planlagt til. Indstil derefter et tidspunkt. Det kan være, at du ikke vil forstyrres om natten, når du sover.

Du kan også vælge, hvornår du vil modtage advarsler, opkald og meddelelser:

  • Lydløs: Vælg mellem at slå lydløs til for alle opkald og meddelelser, eller kun når enheden er låst.
  • Tillad opkald fra: Tillad opkald fra alle, ingen, dine favoritter eller bestemte kontaktgrupper, der er gemt på din enhed eller i iCloud.
  • Gentagne opkald: Hvis nogen ringer til dig to gange inden for tre minutter, slås lyden ikke fra ved det andet opkald.

Til venstre: 'Forstyr ikke' aktiveret gennem Kontrolcentret. Til højre: Tilpasning af 'Forstyr ikke' under 'Indstillinger'. Foto: Telia Danmark. Skærmbillede fra iPhone X.

 

Se også: Techekspert Torben Vognsen anmelder iPhone 8 

 

6. SEND DIn lokation til en ven
Står du i en situation, hvor det er vanskeligt at forklare andre, hvor du er? Så kan du sende din placering via en sms. Gå til dine beskeder og start en besked. Tryk på "i" ikonet øverst til højre i sms-beskeden til den pågældende person og klik på 1) ”Send min aktuelle lokalitet” eller 2) ”Del min lokalitet”. 

 

 Foto: Telia Danmark. Skærmbillede fra iPhone X.

7. BLOKER PERSONER
Har du oplevet at modtage beskeder fra en person, som du ikke ønsker? Du kan blokere beskeder fra bestemte personer ved at trykke på ”i” ikonet i sms-korrespondancen og slå ”Skjul advarsler” til.  

 

Læs også: 7 ting du skal vide om iPhone X

 

8. FORlad en gruppe-sMS
Vi kender det alle sammen. Man er blevet inviteret til en gruppesamtale, men man kan ikke komme til fødselsdagen eller det omtalte arrangement, så samtalen er ikke længere relevant. Alligevel bliver der ved med at plinge beskeder ind om, at Lars eller Mette tager muffins med. Det forstyrrer mere, end det gavner. Du kan nemt forlade en gruppe-sms ved at åbne sms-beskeden og derefter klikke på ”i” ikonet og ”Forlad denne samtale". Og vupti, så er du befriet fra korrespondancen. 

9. NAVNGIVNING af gruppe-smser
Gruppe-sms'er er geniale - og flere og flere bruger det. For at holde styr på de mange gruppesamtaler, kan du med fordel navngive dem. Gå ind i beskeder og find din samtale. Tryk på ”i” ikonet og "Skriv et gruppenavn". 

 Foto: Telia Danmark. Skærmbillede fra iPhone X.

10. Skjul billeder i dit fotobibliotek
Har du nogle billeder, som du ikke ønsker, andre skal se? Du kan gemme disse billeder i en separat mappe.

Vælg de specifikke billeder i billedebiblioteket og tryk på ”del”-knappen nederst til venstre (forment som en kasse med en pil op). Tryk på ”Skjul” og billederne ryger væk fra biblioteket og over i ”Album” i en mappe med navnet ”Skjult”. De er nu forsvundet fra dit bibliotek og faren ved, at andre skal se dem, er forsvundet. 

 Foto: Telia Danmark. Skærmbillede fra iPhone X.