testanmeldelse af huawei mate 10 pro

testanmeldelse af huawei mate 10 pro

Huawei er udkommet med en Mate 10 Pro, der fra start imponerede Tech-ekspert Torben Vognsen, som kunne konstatere, at processoren virkede til at have fået et spark. Så nu mangler vi bare jeres mening! Derfor søgte vi to uvildige testanmeldere til at afprøve og vurdere Mate 10 Pro. Det blev Martin og Charlotte, der gav sig i kast med anmeldelsen, og du kan læse deres dom over den nye fra Huawei lige her.

 

Hvad synes du om det overordnede design?

Martin: Designet er generelt godt. Telefonen har den helt rette tyngde – ikke for let og ikke for tung. I forhold til Mate 9 Pro, er fingeraftrykslæseren flyttet til bagsiden for at give en større skærm (ligesom tidligere modeller). Den helt glatte forside giver et fedt indtryk og fornemmelsen af en høj kvalitet, ligesom metalrammen. Det medfølgende cover passer til telefonens oprindelige design, og gør kun telefonen marginalt større. Modsat coveret til Mate 9 Pro, er det til 10’eren blødt og væsentlig lettere at afmontere i forbindelse med rengøring. Eneste minus ved coveret, er, at det er lidt for blødt ved volumenknappen og kan virke lidt løst lige der.

 

Charlotte: Mate'n er super flot, ja den har nærmest et elegant design, omend lidt stor – men størrelsen vænner man sig til. For mig tog det en uges tid. Den er lækkert afrundet og ligger godt i hånden, den er en anelse glat pga. glasbagsiden, men med det medfølgende bagcover er det super. Fingeraftrykssensoren er i topklasse!! Den er lynhurtig og har en super placering på bagsiden, hvor man ”fanger” sensoren i det øjeblikm, man tager telefonen i hånden. Man skal ikke lirke eller tilpasse fingeren. Super, super.

 

 

Hvordan vil du vurdere mobilens navigation/styresystem?

Martin: Styresystemet virker meget rent sammenlignet med Samsung og Sony. Selvom kernen er den samme, så ligger Huawei ikke noget skin på som Samsung og Sony. Der ligger nogle Huawei app’s i forbindelse strømstyring og håndtering af telefonen bl.a. en smart gesture funktion, som bl.a. gør det nemt at dele skærmen op for visning af flere app’s samtidig. Opbygningen af menuen er meget lig iOS, og brugere, som skifter fra iPhone til Huawei, vil have meget let ved at tilpasse sig til styresystemet. Som udgangspunkt er der ikke noget, man ikke kan tilpasse til sine egne præferencer. Umiddelbart mærkes der ikke den helt vilde forskel i ydelse fra Mate 9 Pro bortset fra på videodelen, som kører meget mere jævnt ved lav belysning. Telefonen kører ekstremt jævnt og hurtigt og har masser af kraftoverskud, selv ved flere kørende app’s. Dette skyldes både den kraftige AI processor og de mange RAM.

 

Charlotte: Alle menuer er lette at finde rundt i, jeg har endnu ikke oplevet, at jeg ikke kunne finde, hvad jeg søgte. Ved åbning af flere apps kan man holde fingeren et kort øjeblik, og så kommer der et lille pop-up vindue med flere valgmuligheder, hvilket gør det hurtigere at navigere rundt i menuerne. Jeg er ikke så teknisk, men den er lynhurtig og reagerer omgående ved skift mellem apps. Vil man bruge enhåndsbetjening, er der mulighed for at minimere skærmbilledet ved at stryge let hen over home-"knappen”. Bank én gang på skærmen med knoerne og vupti, du har taget et screenshot! Det er da smart. 

 

Tech-redaktør Torben Vognsen er også vild med Mate 10 Pro. Se hans reaktion på den kraftfulde mobil lige her.

 

Hvordan er den at bruge til de mest basale funktioner?

Martin: Overordnet set er telefonen en fryd at bruge. Den har alt, hvad man kunne ønske sig. Mange tilslutningsmuligheder, masser af kraft og hukommelsesoverskud. De mange 6 GB RAM og 128 GB hukommelse gør, at man aldrig føler, at man mangler noget. Strømforbruget er markant forbedret i forhold Mate 9 Pro, som ellers var fremragende. Dette vil jeg tillægge den nye AI processor. Batteriet holder uden problemer en hel dag fra tidlig morgen til sen aften.

Jeg har efter fleres ugers brug endnu ikke oplevet at løbe tør for batteri. Jeg vil tro, at til brugere med moderat mobilforbrug vil batteriet sagtens kunne holde i 3 dage. Jeg bruger min telefon meget. Jeg modtager mange mails, sms’er og Messenger beskeder samt bruger den meget på sociale medier som Facebook og Instagram. Desuden ser jeg ofte en del videoer på YouTube og af og til på Netflix eller Viaplay. Selv med højt dataforbrug og bluetooth tændt konstant, da telefonen er sluttet til mit smartwatch, holder batteriet sindssygt godt. I øvrigt streamer jeg mere end 2 timers musik til bluetooth enheder dagligt.

Supercharger funktionen er væsentligt forbedret fra forgængeren, og lader telefonen op på under en time. På en normal dag tages telefonen fra laderen om morgenen kl. 6:00 og ved 23 tiden om aftenen, hvor jeg typisk går i seng, har batteriet stadig 60% power tilbage. Det er virkelig imponerende!!


Chalotte: Zoomen er rigtig god, uden der bliver gået på kompromis med skarpheden af den valgte tekst. Det flydende tastatur er en sjov feature, jeg har prøvet et par gange. Tastaturet er hurtigt, og de rigtige ord bliver skrevet. Batteriet er en klasse for sig selv. Jeg har ikke formået, efter en dags flittigt brug, at skulle lade op i løbet af dagen. Til morgenkaffen starter dagen med ca. 85-95 % strøm. Jeg tjekker mails, sociale medier, DBA, auktionssider og spiller ca 30-45 min. Selv derefter har jeg stadig strøm til resten af dagen. Der medfølger en quikcharger, og i løbet af 30 minutter lader jeg op fra ca 35% til 90 %.

 

Hvordan virker skærmen for dig?

Martin: Skærmen er rigtig god. God farvedybde og skarphed. Den har et virkelig godt kontrastforhold, og opløsningen er forrygende. Som fotograf bruger jeg meget telefonen til redigering af billeder og her lader det til, at skærmen gengiver billederne utrolig korrekt. Både de billeder som tages med telefonens kamera samt de billeder, jeg overfører til telefonen via WiFi. Skærmen reagerer meget fint på kommandoer, og er hverken for meget eller for lidt følsom. Handskefunktionen er super god, når man har vanter på i forbindelse med udendørs færden.

 

Charlotte: Skærmen er exceptionel!! Kontrast og farve står knivskarpt både i lys og mørke. Er spændt på at opleve den til sommer med sol og stærkt lys. Skærmen reagerer prompte på berøring, og apps åbner i rekordfart! Jeg har ikke oplevet det hurtigere på andre telefoner uanset om det er HTC, iPhone, Sony eller andre.

 

Hvis du vil vide mere om funktioner og specifikationer på Mate 10 Pro, kan du se vores blogindlæg her.

 

Hvad synes du om kameraerne, der er udviklet i samarbejde med Leica?

Martin: Kameraet er en kapital for sig! Det er uden sammenligning det mest kompetente mobilkamera, jeg er stødt på. Der er så mange kreative muligheder, at man sjældent støder på opgaver, som kameraet ikke kan klare. Foruden en række kreative funktioner som HDR, panorama, slowmotion, timelapse og langtidskompositfunktioner, har kameraet også en særdeles omfattende PRO-mode, hvor man kan indstille alle de nødvendige parametre for at styre eksponeringen. Det eneste man ikke kan styre, er blænden, som er fast.

 

Foto taget af Martin Birk Bendix

 

Blænden er også et væsentligt punkt under kameraet. Den er nemlig blevet dobbelt så stor (f1,6 mod f2,2) i forhold til forgængeren. Det betyder, at den lukker dobbelt så meget lys ind til billedsensorerne. I praksis betyder det, at man med samme lukketid, som ved Mate 9 Pro, kan halvere ISO, og derved får man væsentlig mindre billedstøj. Det er et meget vigtigt punkt ved fotografering indendørs eller om natten.

 

Kombinationen af farve og sort/hvid sensor giver fantastiske muligheder for at være kreativ.
Farvesensoren leverer gode, mættede farver, naturtro farver, og sort/hvid sensoren giver perfekte, kontrastfulde sort/hvid billeder, som er fulde af detaljer. Foto taget af Martin Birk Bendix.

 

Den tabsløse zoomfunktion er rigtig god. Man kan nemt veksle mellem vidvinkel og let tele. Det giver gode muligheder for at variere komposition, og gør det dejligt let at optage både landskab/arkitektur og portrætter/natur. Til portrætter og natur, er blændefunktionen (pseudoblænde da blænden reelt er fast) i øvrigt rigtig god og brugbar, men selvfølgelig ikke ufejlbarlig. Dog er den helt oppe på siden af konkurrenterne og er uden tvivl blandt de bedste på markedet. Den nye AI processor har i øvrigt forbedret denne funktion markant i forhold til forgængeren, som ellers også var super god. Så er du efter en telefon med et kanongodt kamera, er dette et af de allerbedste bud på markedet.

 

 

Fotos taget af Martin Birk Bendix

 

Charlotte: Dual kameraet bagpå er 20 megapixel og på 12 megapixel og selfiekameraet er på 8 megapixel. Det tager super gode billeder.

 

Hvordan er lydkvaliteten?

Martin: Lyden fra den indbyggede højtaler er OK, men flere højtalere havde givet en bedre stereoeffekt. Dog er lyden ganske fin i de tilfælde, hvor man ikke har earphones med, eller kan streame til eksterne højtalere. De medfølgende earphones giver en god og fyldig lyd både i diskant, mellemtone og basomtådet. Naturligvis findes der bedre, men også dyrere ear- og headphones som giver bedre lyd, dog er de medfølgende nu ganske hæderlige. Selve telefonen har ikke noget jackstik, men en adapter medfølger. Mange vil tænke, at dette er et minus, da man så ikke umiddelbart kan oplade, mens man hører musik eller ser film. MEN!.... batteriet holder så godt og lader så hurtigt, at dette aldrig vil blive et problem.

 

Charlotte: Jeg har haft HTC10 med super lyd, men Mate'n har en udmærket lyd. Det kan dog være svært at høre den øverste højtaler. Hvis volumen er skruet helt op, bliver lyden lidt skinger, men det hjælper med høretelefonerne.

 

Hvordan fungerer downloads af applikationer?

Martin: Udvalget af applikationer er som med alle andre android telefoner. Det er nemt og ofte gratis at hente gode brugbare app’s, hvoraf mange også findes til iOS. De hentes nemt via PlayButik, og man kan nemt hente app’s, som man har haft på andre telefoner, så længe der er tale om android. I øvrigt kopieres app’s fra ens gamle telefon nemt via Phoneclone, som man får præsenteret, når man starter telefonen første gang.

 

Charlotte: Når jeg downloader apps, er jeg ikke den store browser. Jeg henter primært de apps, jeg skal bruge. Den er ekstremt hurtig til at downloade, og selv de større spil klarer den i løbet af få sekunder. 

 

Hvordan fungerer brugen af internettet?

Martin: Internettet fungerer som på de fleste andre android telefoner. Som standard bruger Huawei Google Chrome som browser. Den er meget brugervenlig og synkroniserer indstillinger, bogmærker og historik fra ens andre Chrome app’s på andre enheder. Det er for mig et kæmpe plus, da jeg ikke skal tænke på, hvilken enhed jeg sidst brugte på den pågældende side. I forhold til forbindelse kan telefonen anvende WiFi+, som er en fusion mellem WiFi og mobildata, der gør, at telefonen altid vælger den forbindelse, som giver den højeste datahastighed og laveste omkostning for brugeren.

 

Charlotte: Telefonen er hurtig på internettet. Jeg kan have mindst 10 sider åbne på én gang, og den navigerer stadig fejlfrit. 

 

Samlet vurdering af Huawei Mate 10 Pro

Martin: Huawei Mate 10 Pro er for mig tæt på at være den perfekte telefon. Mine eneste ønsker er optisk zoom og variabel blænde på kameraet, men det er svært at lave og kommer først om 1 til 2 år. Telefonen kan og gør det, den skal til højeste karakter. Den lader intet tilbage at ønske og vil tilfredsstille selv den mest krævende forbruger. Ydelsen og kameraet er helt i top, og det gør, i kombination med de utalige app’s, at man stort set kan, hvad man vil. Jeg giver Huawei Mate 10 Pro 5 ud af 5 stjerner. Den formår at presse den tilgængelige teknologi til det yderste, og giver brugeren er fantastisk oplevelse hver dag!

 

Charlotte: Huawei Mate 10 Pro er en sikker vinder og min favorit. Huawei Mate 10 Pro får 4,5 stjerner og er en fantastisk mobil. For at komme på 5 stjerner mangler den lige at rette ind på lyden, trådløs opladning (mindre vigtigt med på grund af dens quickcharger) og ansigtsscanner.

 

Mangler du en ny mobil? Find Huawei Mate 10 Pro her