Poul Martin Bonde

Poul Martin Bonde: Mine mange somre med Smukfest

Poul Martin Bonde, formand for Skanderborg Festivalklub og talsmand for Smukfest, ser i anledning af festivalens 40 års jubilæum tilbage på sine bedste oplevelser i Bøgeskoven.

Poul Martin Bonde, formand for Skanderborg Festivalklub og talsmand for Smukfest, ser i anledning af festivalens 40 års jubilæum tilbage på sine bedste oplevelser i Bøgeskoven.

Hvor mange år har du været til Smukfest?

Jeg var i Bøgeskoven første gang i 1983 eller 84 som musikanmelder for Århus Stiftstidende – og så har jeg ikke misset et år siden – så det er blevet til mindst 35 festivaler for mit vedkommende.

Hvad er dit første minde fra Smukfest?

En af de første oplevelser, der står klarest, er koncerten med den irske guitarstjerne Rory Gallagher i 1985. En helt magisk aften og en forrygende koncert, hvor alt gik op i en højere enhed – lysene i mørket, musikken og menneskerne på Bøgescenerne.

Hvordan har festivalen mest markant udviklet sig fra første gang, du var til Smukfest?

Ånden og værdierne er stadig de samme, som dengang. Men festivalpladsen er jo fx blevet seks gange større end i 1980, og der er kommet en håndfuld flere scener til. Dengang kunne du også kun få en øl og hotdog, hvis du var tørstig eller sulten. I dag serveres der halve hummere, sushi og champagne – ja, alt hvad du kan ønske dig. Så hele set-up'et er på et helt andet niveau i dag, men det er stadig fællesskabet og den gode stemning, der er kernen.

Hvordan har den teknologiske udvikling i de sidste 40 år rykket ved Smukfest-oplevelsen?

Vi har altid omfavnet teknologien og elsker at udforske de muligheder, det giver for at udvide oplevelsen for publikum. Det er fx vigtigt for os, at der er god mobilforbindelse i skoven og på teltpladsen, så der er mulighed for at dele og forlænge de unikke oplevelser og den særlige stemning.

Hvad er dine bedste koncertoplevelser på Smukfest gennem tiden?

Jeg kunne nævne mange – men skal jeg fremhæve tre oplevelser, så vil jeg dels sige alle vores talentkoncerter, som fx Starfighters og Karrierekanonen, hvor jeg har oplevet store navne som Duné og Minds of 99 tage nogle af deres tidlige skridt på en live-scene. Vores to tidligere jubilæumskoncerter var også fantastiske, fordi vi blandt andet oplevede gendannede bands som Tøsedrengene og OneTwo, der spillede sammen igen for første gang efter mange år. Og endelig var det stort tilbage i 1992 at opleve funk-legenden James Brown ankomme til den jyske Bøgeskov med alle sine ekstravagante stjernemanerer, royal hermelinkåbe og det hele. Det var et smukt og funky clash!

Hvad glæder du dig mest til i år?

Der er rigtig mange ting, jeg ser frem til at opleve i år. Mest markant nok vores 40 års jubilæumskoncert med en lang række store navne og overraskelser. Og så har jeg lige set en forrygende koncert med Lukas Graham – så ham og hans band glæder jeg mig til at opleve på Bøgescenerne med deres eneste festivalkoncert denne sommer. Det kan sagtens blive et af årets højdepunkter.

Er du i festivalstemning? Så læs med

Smukfest

Bliv klar til Smukfest

Telia er med på Smukfest 2019, hvor vi sørger for fornyet energi til både dig og din mobil. 

Smukfest powerbank

Smukfest powerbank

Hold liv i mobilen under Smukfest med vores Smukfest-powerbank. Du kan købe den i vores webshop eller på en af vores byttestationer, som du finder på Smukfest.

3 tips: Undgå at løbe tør for strøm på Smukfest

3 tips: Undgå at løbe tør for strøm på Smukfest

Her er tre tips til, hvordan du sikrer strøm på mobilen hver dag på Smukfest.

Telia Smukfest musikleksikon

Bliv klar til Smukfest med musikleksikon fra Telia

Fem tips til, hvordan du med musikviden og god timing lukker munden på dine bedrevidende venner.

Apps til festival

5 uundværlige apps til Smukfest

Vi har samlet 5 apps, som du skal have med dig på årets Smukfest.

Telia Locator

Find dine venner på festivalen

Vil du gerne være fri for at blive væk fra dine venner i Bøgeskoven? Download Telia Locator og find eller bliv fundet. Nemt og enkelt.

Beskyt mobilen på festivalen

Sådan beskytter du mobilen på festivalen

7 tips til, hvordan du beskytter din telefon på festivalen.

De bedste mobiler til festivalen

De bedste mobiler til festivalen

Vi giver dig vores bud på 12 mobiler, der kan stå festivaldistancen.

Højdepunkter fra Smukfest 2017

Højdepunkter fra Smukfest 2017

Telia var også med på Smukfest 2017. Se højdepunkterne og fornem musikken og friheden.

Up dit instagame

Up dit Insta-game

Vil du tage dine Instagram-billeder til det næste niveau? Så er hjælpen på vej i form af 5 apps, du skal have fingrene i.

Længere batteritid på mobilen

HOLD LIV I TELEFONEN PÅ FESTIVALEN

8 tips til, hvordan du får længere batteritid på din telefon på festivalen.

The Minds of 99 surprisekoncert

Surprisekoncert med The Minds of 99

Vi overraskede Smukfest med en surprisekoncert med The Minds of 99.