Hvad betyder EU-reguleringen, der trådte i kraft d. 15/6-17, for mig?

Hvad betyder EU-reguleringen, der trådte i kraft d. 15/6-17, for mig?

OM EU-REGULERINGEN

Europa-Parlamentet og ministerrådet er blevet enige om afskaffelsen af roaming-afgifter i Europa.

De nye regler for roaming betyder, at du kan bruge dit abonnement i Europa og Norden som i Danmark – uden at skulle bekymre dig om telefonregningen.

Det betyder, at flere Telia kunder vil få mulighed for at tale og surfe, når de rejser i EU og Norden. Har du allerede Roam Like Home Europa i dit abonnement, vil du ikke opleve de store ændringer. 

 

HVAD BETYDER REGULERINGEN FOR MIG?

Dit abonnement ændrede sig pr. 15. juni 2017.

Nu kan du tale og sende sms/mms, når du rejser i Norden og EU. Mere præcist betyder det, at når du rejser i Norden og EU kan du ringe og sende sms/mms’er til alle europæiske numre (dog ikke overtakserede og lign. numre) uden det koster ekstra.

Derudover kan du bruge en del af din inkluderede data i EU.

Hvis du som Telia kunde vil blive berørt af ændringerne, sender vi dig en mail, et brev eller en sms herom før den 15. juni 2017.

Er du erhvervskunde, vil du modtage specifik information fra Telia Erhverv inden den 15. juni 2017.

 

HVORFOR KAN JEG IKKE BRUGE ALT INKLUDERET DATA I UDLANDET?

Den nye EU-regulering betyder, at du kan tage din mobilpakke med til andre europæiske lande såsom Spanien, Tyskland og Italien uden at betale ekstra. Teleskaber kan ifølge de nye EU-regler sætte et loft for, hvad der er rimelig brug af data i EU. Det kaldes en "fair use-begrænsning", som bl.a. skal forhindre misbrug. 

I Telias abonnementer vil du få mere data, end EU foreskriver.

 

ER DER NOGLE BEGRÆNSNINGER FOR, HVOR MEGET JEG MÅ BRUGE MOBILEN UDEN FOR DANMARK?

Ja, EU-kommissionen har defineret en 50%-regel kaldet Stable Link. Det betyder, at du skal bruge mobilen i Danmark mindst 50% af tiden.

Telia må, hvis mobilen bruges mere uden for Danmark inden for en rullende 4 måneders periode (123 dage), opkræve en højere takst svarende til den EU-regulerede forbrugstakst. Du vil blive forbrugsafregnet efter følgende takster:

 • Data: 0,03 DKK/MB
 • SMS: 0,09 DKK/stk.
 • Minut: 0,29 DKK/minut

Dog vil du modtage en advarsel to uger før, der opkræves et evt. tillæg, så du har tid og mulighed til at ændre dit forbrugsmønster.  

 

HVAD SKER DER, HVIS JEG BRUGER AL MIN DATA I EU?

Hos Telia er du som standard altid sikret mod ekstra dataforbrug i udlandet, så du ikke skal være bekymret for store regninger. Det vil du fortsat være efter den 15. juni 2017.

Dog vil du have følgende muligheder, hvis du opbruger din data: 

 1. Blokere: Du kan vælge at blokere for data i resten af din regningsperiode.
 2. Betale for forbrug: Du kan fortsætte med at bruge data. Det vil koste 0,07 DKK/MB.
 3. Datapakker: Du kan købe en data-pakke, der gælder resten af din regningsperiode. Som noget nyt vil vi lancere en tilvalgsservice, som giver dig yderligere 10 GB/md. i Danmark og EU.  

 

HAR DU SPØRGSMÅL TIL DE NYE EU-REGLER?

Hvis du oplever problemer eller har spørgsmål, så er vi altid klar til at hjælpe dig. Du skal bare ringe til os på telefonnummer 8040 1231 eller sende os en mail via kontaktformularen

Du kan også finde svar på dine spørgsmål i vores FAQ nedenfor.

 

Den 15. juni 2017 træder EUs nye regler kraft.

Aftalen er vedtaget inden for EUs grænser, og du kan altså tage din mobilpakke med til andre europæiske lande såsom Spanien, Tyskland og Italien uden at betale ekstra. Der er dog indført en såkaldt "fair use-begrænsning", som skal forhindre misbrug og sætte et loft på, hvad der er rimelig brug.

EU-reguleringen betyder mere frihed for dig som kunde, når du befinder dig i EU. EU-reguleringen betyder nemlig i korte træk, at du skal kunne bruge dit abonnement i EU som i Danmark.

 

EU-reguleringen træder i kraft d. 15. juni 2017.

Hvis du har et 4FUN, vil abonnementsprisen fremover være 159 kr/md.
Hvis du har en Ekstra Bruger uden services, vil abonnementsprisen fremover være 119 kr/md. 

Hvis du oplever problemer eller har spørgsmål, så er vi altid klar til at hjælpe dig. Du skal bare ringe til os på telefonnummer 8040 1231 eller sende os en mail via kontaktformularen

De fleste øvrige abonnementer vil få tilført mulighed for brug i EU. Enkelte abonnementer er blevet begrænset til kun at virke i Danmark. Hvis dit abonnement er berørt, har du fået besked direkte fra os per mail, brev, sms eller via din regning.

Så har du fremover 3 valgmuligheder.

 1. Du kan vælge at blokere for data resten af din regningsperiode frem til den sidste dag i måneden.
 2. Du kan fortsætte med at bruge data og betale pr. brugt MB. 
 3. Du kan købe en datapakke, der gælder resten af regningsperioden.

Den nye EU-regulering betyder, at du kan tage din mobilpakke med til andre europæiske lande såsom Spanien, Tyskland og Italien uden at betale ekstra. Der er dog indført en såkaldt "fair use-begrænsning", som skal forhindre misbrug og sætte et loft for, hvad der er rimelig brug.

Med en datapakke med et givent antal GB i abonnementet, sættes der altså efter EU-reglerne et loft på, hvor meget af det inkluderede data, som kan bruges til EU-roaming.

Hvis du ønsker yderligere data i EU, skal du ikke være bekymret. Vi har nemlig fået en ny service, der giver ekstra 10GB data i EU; den kan du enten vælge som en inkluderet service i dit abonnement eller tilkøbe den for 99 kr/md.

Fair Usage Policy

Fair Usage Policy, som det hedder på EU'sk, gælder kun for data, dvs. at tale, sms, mms ikke har en begrænsning på, hvor meget man må bruge.
EU har med Fair Usage Policy defineret, at hvis et abonnement indeholder meget data til en billig pris, så må man udregne en særskilt datamængde til brug i EU.
Telias abonnementer falder alle i den kategori, og vi har i alle vores abonnementer givet mere data, end EU foreskriver.

Ja, EU har defineret en 50 %-regel kaldet Stable Link. Det betyder, at du skal bruge mobilen i Danmark mindst 50 % af tiden, og mindst 50% af det samlede forbrug skal ligeledes være sket fra Danmark.

Telia må, hvis mobilen bruges mere uden for Danmark inden for en rullende 4 måneders periode (123 dage), opkræve en højere takst svarende til den EU-regulerede forbrugstakst.

Dog vil du modtage en advarsel to uger før, der opkræves evt. tillæg, så du har tid og mulighed til at ændre dit forbrugsmønster.

Nej. Datamængden er den samme, uanset om du bruger tjenester i udlandet eller Danmark. Sandsynligvis vil du faktisk bruge lidt mindre, da Telias netværk hører til blandt de hurtigste i verden

Nej. Hvis du bruger al den inkluderede data, vil din mobil blive blokeret for yderligere brug af data. Du vil, fra d. 15. juni, have følgende muligheder, hvis du opbruger din data:

 1. Blokere: Du kan vælge at blokere for data i resten af din regningsperiode.
 2. Betale for forbrug: Du kan fortsætte med at bruge data og tale pr. brug MB. 
 3. Datapakker: Du kan købe en data-pakke, der gælder resten af din regningsperiode.

Hvis du ikke vælger én af ovenstående, vil du som standard blive blokeret for yderligere dataforbrug, så du ikke skal bekymre dig om store regninger.

Dog skal du - ligesom i Danmark - være opmærksom på, om du ringer til et overtakseret nummer i EU eller lignende.

Vi har lanceret en ny tilvalgsservice, hvor du vil kunne bruge yderligere 10GB i EU. Det vil sige, har du 15GB i forvejen i dit abonnement, hvor du maksimum kan bruge op til 10GB af de 15GB, vil du kunne bruge 20GB i EU i alt.

Det vil sige, at hvis du har et abonnement med 15GB i DK og heraf 10 GB i EU, så vil du med denne service have 15+10GB i DK og heraf 10+10 i EU, altså 25GB i DK og heraf 20GB i EU.


De ekstra 10GB i EU kan tilvælges som inkluderet service eller tilkøbes til 99 kr/md.

Ja, tale, sms og mms vil ikke blive påvirket af blokeringen på data. 

Nej, tale- og datamængden vil starte forfra ved ny regningsperiode. 

Nej, 4JUNIOR er som standard et abonnement, der ikke kan benyttes i udlandet. Hvis du ønsker at kunne bruge dit abonnement i udlandet, kan du ændre dit abonnement på Selvbetjeningen ved at logge ind med NemID. 

Telia er - jf. udspillet fra EU - forpligtet til at give dig mulighed for at bruge 2 MB i EU pr. 0,85 Eurocent, dit abonnement koster. Det betyder omregnet, at du har krav på minimum 2GB (1024 MB * 0,0085 Euro * 7,44 kr.) pr. ca. 65 kr. dit abonnement koster.

Altså overholder Telia EU's regler og mere end det.

Så dækker din fri tale i abonnementet dit opkald. 

Så betaler du almindelig udlandstakst til det pågældende nummer. 

De kan tilkøbes til alle abonnementer med roaming. Eksempelvis kan 4JUNIOR ikke bruges i udlandet, da det som standard kun kan bruges i Danmark. 

Ja, tilvalgspakken kan også bruges af ekstrabrugere - ligesom Roam Like Home Europa i dag.