Hastighedstest - test hvor hurtig din bredbåndshastighed er!

Hastighedstest - test hvor hurtig din bredbåndshastighed er!

Mange betaler for en internethastighed de ikke får, og flere mangler gode råd i valget af den mest optimale bredbåndshastighed. Hvilken hastighed du bør vælge afhænger af, hvor hurtig din nuværende forbindelse er, samt hvilken betydning hastigheden har for dig og de behov, du har.

Med vores hastighedstest kan du blive klogere på, hvilken hastighed du har nu, og hvilken der måske ville passe bedre til dit forbrug.

Test din internet hastighed her

Her kan du teste hastigheden på din nuværende internetforbindelse.

For at sikre et retvisende resultat anbefaler vi, at...

 • Du ikke foretager målingen trådløst, da det trådløse signal kan påvirkes af omgivelserne. Du tilslutter din computer til routeren med det hvide
 • kabel med gule ender, som du har modtaget sammen med dit bredbåndsudstyr.
 • Du slukker for en eventuel tv-boks inden du foretager målingen.
 • Du afkobler alle enheder (computere, tablets, smartphones, spillekonsoller osv.) fra det trådløse netværk.
 • Du lukker ned for alle programmer på din computer.

Testresultat

Er du tilfreds med resultatet af din hastighedstest, og matcher hastigheden dine behov? Uanset dine ønsker har Telia en bredbåndforbindelse, der passer til dig.

Ønsker du at skifte til Telia, kan du læse mere i vores guide til hastigheder eller gå direkte videre til bestilling af bredbånd.

Er du allerede bredbåndskunde, men ønsker at skifte til en højere hastighed, kan du gøre det i Mit Telia.

Hastighedstest – test hastigheden på dit internet

Hvis du vil se præcis, hvilken hastighed du får ud af din internetforbindelse, kan du gøre det med vores hastighedstest. Test hastigheden, og sammenlign den bagefter med dit nuværende internetabonnement. Er der stor forskel på hastigheden af dit internet, og det du betaler for, eller stemmer de meget godt overens? Du får et nemt og hurtigt overblik over den aktuelle hastighed på dit internet, så du kan vælge den rette hastighed til dine behov.

Når du betaler for en bestemt hastighed på dit internet i dag, er det ikke altid, at du kan opnå denne hastighed. Der er tale om en optimal hastighed, som du kan opnå. Din internethastighed vil selvfølgelig være højere, jo højere din hastighed på internettet er i dit abonnement. Med en simpel hastighedstest kan du få et godt overblik over, præcis hvad du får ud af din nuværende internetforbindelse. Tester du hastigheden, kan du nemt sammenligne den med, hvad du betaler for samt om du bør opgradere – eller nedgradere – din hastighed på internet.

Sådan virker vores hastighedstest

Der er mange forskellige former for hastigheder på internet, som du kan vælge imellem. Det er dog ikke alle, som er klar over, at du ikke altid får den hastighed på internet, som du tror. Lige netop derfor er en hastighedstest en rigtig god ide.

Hastighedstesten måler flere ting, når den tester hastigheden på dit internet. Helt grundlæggende består din internetforbindelse af download- og uploadhastighed.

Du bruger din downloadhastighed, når du henter ting fra nettet. Det kan eksempelvis være, når du streamer HBO. Uploadhastigheden er, når du sender data til internettet. Eksempelvis når du uploader billeder til de sociale medier.

Test bredbåndshastighed – hurtigt og nemt

Test din hastighed ved at klikke på ”Start test”. Herefter vil du få vist den præcise hastighed af dit internet. Du får vist din aktuelle hastighed på internettet, som du kan sammenligne med, hvad du betaler for.

Når du har testet hastigheden på dit internet, kan du også sammenligne resultatet med de forskellige internethastigheder, du kan få hos Telia. Vi har også mobilt bredbånd, hvis du vil have mobilt bredbånd i verdensklasse. Vi har den rette internethastighed til dine behov.

En hastighedstest viser din præcise internethastighed

Den optimale internethastighed til dig afhænger af, hvor hurtigt du vil kunne uploade og downloade samt hvor mange enheder du bruger på nettet. Er det kun én computer eller mobiltelefon, vil du skulle bruge en lavere internethastighed, end hvis du er på internettet med tv og mange devices.

Er du allerede mobilkunde hos Telia, kan du få særligt billigt og hurtigt bredbånd.

Det kan du se:

 • Downloadhastighed.
 • Uploadhastighed.
 • Latency – tiden det tager at sende et signal til en server og modtage det igen. Det kaldes også ”Ping”.
 • Forstyrrelser – der vil altid være forstyrrelser i små mængder.

Latency afhænger ikke af upload- og downloadhastighed, men udelukkende af dit udstyrs kvalitet samt den teknologi det bruger. En forsinkelse på under 30 ms er god, mens 30-60 ms er acceptabel.

Hastigheden på internettet afhænger af flere ting

Dit testresultat i forbindelse med vores hastighedstest kan variere. Grunden til dette er, at der er nogle forskellige ting, du skal gøre, hvis du vil have et retvisende resultat.

Sådan får du det mest retvisende resultat af din internethastighed:

 • Tilslut din computer og router med et kabel. Det trådløse signal kan påvirkes af omgivelserne.
 • Sluk for din tv-boks, før du laver hastighedstesten.
 • Sørg for, at du har afkoblet alle enheder (computere, tablets, smartphones, spillekonsoller etc.) fra din internetforbindelse.
 • Luk alle programmer på din computer ned – også Telia TV imens hastighedstesten udføres.
 • Slå din bredbåndstelefoni fra under testen.