Telia Danmark

Vores netværk

Hurtige og stabile netværksforbindelser er helt afgørende for digitaliseringen af Danmark. Telias mobilnetværk har mere end 4.000 antennepositioner – og vi har stort fokus på løbende at optimere, udbygge og fremtidssikre netværket.

Hurtige og stabile netværksforbindelser er helt afgørende for digitaliseringen af Danmark. Uanset hvor du bor, arbejder eller færdes er Telias mobilnetværk fundamentet for de oplevelser, du får med os. Derfor har vi stort fokus på løbende at optimere, udbygge og fremtidssikre netværket.

Telias og Telenors fælles infrastrukturselskab, TT-Netværket, driver vores mobilnetværk, der med mere end 4.000 antennepositioner er Danmarks største. Vores netværk har over 3 mio. brugere og omfatter i dag både 2G, 3G og 4G-teknologier og vi tester i øjeblikket 5G-teknologi.

Vores netværk - en central del af Danmarks digitale rygrad

Telias netværk, datacentre, butikker og kontorer kører på 100 % grøn energi. Det betyder, at vi bruger al den vedvarende energi vi kan få (op til 70%). Herfra køber vi grønne certifikater, der sikrer, at vores resterende energiforbrug også er dækket af vedvarende energikilder – og samtidig bidrager til omstillingen fra fossile brændsler til vedvarende energi. Se mere under sustainability.

5G er fremtidens netværksteknologi og giver mulighed for større kapacitet, højere hastighed, mere sikkerhed og minimal responstid på overførsel af data. Læs mere om teknologien.

Vi planlægger en stor opgradering af vores netværk i 2021, hvor vi påbegynder udfasningen af 3G for at kunne sikre fuld udnyttelse af de nyere og hurtigere 4G og 5G-teknologier.

På vores Dækningskort finder du information om dækning og datahastigheder på de forskellige teknologier, vi tilbyder. Her finder du også aktuel driftsinformation samt oplysninger om voers udbygnings- og opgraderingsaktiviteter for de forgangne og kommende tre måneder.

Under Vores historie kan du se milepæle i udviklingen af netværket. Telia var eksempelvis det første mobilselskab, der introducerede 4G i Danmark i 2010.

I presserummet har vi en lang række nyheder om vores netværk. Her kan du blandt andet læse om, hvordan Telia gør klar til 5G, at vores landsdækkende IoT-netværk (Internet of Things) gør det muligt at forbinde genstande og maskiner i intelligente og energieffektive netværk, og at vi rykker ud med transportable mobilmaster for at sikre god mobildækning til store events.

Hvordan fungerer en mobilantenne? Hvilke krav er der til opsætning af mobilantenner? Og hvad betyder mobilsignaler for sundheden? Få svar på en lang række typiske spørgsmål i folderen ”Mobilmaster og – antenner”, som er tilgængelig på Teleindustriens hjemmeside.

Fun facts om Telias netværk

Data

Telias netværk håndterer hver dag mere end 550.000GB data. Heraf bliver de 45% brugt på browsing og de 25% på streaming.

Daglig datatrafik

Den daglige datatrafik i Telias netværk svarer til 21 års kontinuerligt Netflix streaming i HD-kvalitet eller 125.000 dages videoopkald via FaceTime (ring op nu – og læg først på i år 2362).

Tale

Telias kunder talte i første halvår af 2019 i telefon i 1,36 milliarder minutter – hvilket samlet set svarer til 2.583 år.

Mere om Telia Danmark

Ledige stillinger

Karriere hos os

Vi er en dynamisk og inspirerende arbejdsplads med utallige muligheder for dig, der interesserer dig for fremtidens digitale samfund.

Om Telia

Vores indsats for klimaet

I Telia har vi forpligtet os på tre ambitiøse, grønne målsætninger, der bidrager til at løse den globale klimaudfordring. Vi vil nemlig være en del af løsningen og ikke bare en mindre del af problemet.

Om Telia

Telia Danmark

Telia er ikke bare et teleselskab. Vi er en verden af digitale oplevelser. Vi er kommunikationen til dine venner, familie, kolleger og kunder.

  1. Om Telia
  2. Vores netværk