iPhone nyheder

Her på siden kan du holde dig opdateret om alt det nyeste om Apples iPhone. Vi sørger for at opdatere dig, så snart vi ved noget nyt om Apples iPhone, lige her på siden. Samtidig kan du her på siden melde dig til en SMS-service, så du får iPhone-nyheder lige ned i din lomme. 

Få sms, når vi har nyt om Apples iPhone

Vil du være den første, der får besked, når vi har nyt om Apples iPhone? Så sms APPLE til 1919. Så holder vi dig opdateret om iPhone-nyheder via sms.

Ny iPhone 2020: iPhone 12 blev lanceret i oktober

I oktober 2020 kom den længe ventede iPhone 12 sammen med iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max. Alle fire blev lanceret med den hurtigste chip, der nogensinde er produceret til en smartphone, nemlig A14 Bionic chippen.

Kombineret med chippen og kompatibilitet med det nye 5G er iPhone 12-serien lynhurtig og fremtidssikret. 

iPhone 12 er også tyndere, lettere og let mindre end iPhone 11, og så er skærmen meget mere holdbar, end du tidligere har været vant til. Faktisk er den fire gange så holdbar, og det skyldes, at Apple har udviklet en ny, forstærket skærmteknologi til iPhone 12: Ceramic Shield. Ceramic Shield kombinerer det i forvejen stærke iPhone-glas med nanokeramiske krystaller, og det skaber altså en skærm, der er meget mere modstandsdygtig overfor slag og tab. 

Kameraet i iPhone 12 og også kraftig forbedret. Du kan nu tage endnu bedre bedre billeder, selvom lyset er begrænset. Med Nat-tilstand optager iPhone 12 op til 27% mere lys selv i dårligt lys. 

Dette er bare nogle af forbedringerne. Du kan læse mere om den nye iPhone 12 serie og bestille din lige her.

Hvad skete der i 2019, da Apple lancerede en ny iPhone?

Traditionen tro valgte Apple sidste år at afholde deres “Apple Special Event Keynote 2019” i september. Her lancerede de en masse nyheder. Der blev ikke bare lanceret en ny iPhone, men hele tre nye iPhones, en iPad og et nyt Apple Watch. Der var altså tale om en ekstraordinær god dag for alle Apple-elskere. 

I det tidlige 2020 kom der endnu en ny iPhone til, nemlig iPhone SE 2020. Denne model blev modtaget til stor hyldest af både forbrugere og anmeldere, og den er i dag en af de mest populære mobiler overhovedet. Du kan læse mere om Apples lancering af iPhones herunder samt hvad der typisk følger med i kølvandet på lanceringen af en ny iPhone.

 

Ny iPhone 2019: Dengang var iPhone 11 den nye

Det helt store samlingspunkt for Apples event i 2019 var lanceringen af den dengang nyeste iPhone - iPhone 11. Den blev lanceret i fem nye farver - lilla, grøn, hvid, sort og rød. 

Den nye iPhone 11 kom dog ikke alene. Den blev nemlig præsenteret sammen med topmodellerne iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max. Det er de første iPhones, der har fået “pro” stemplet, som tidligere var forbeholdt iPad- og Macbook-serierne. Det vidner om, hvor stor en opgradering iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max havde fået.

Fælles for iPhone 11 Pro-modellerne er, at de leverer performance på et meget højt niveau. Med Super Retina XDR-skærmene er der ikke én eneste detalje, der går tabt på skærmen. Og med A13 Bionic chippen giver iPhone 11 Pro-serien både bedre ydeevne og batterilevetid end tidligere.

Kameraet i iPhone 11 er et såkaldt dualkamera, hvor det i Pro og Pro Max er et triplekamera. De mange linser giver tilsammen en kameraoplevelse, der mest af alt minder om den, du får igennem professionelt kameraudstyr.

Der var altså tale om seriøse forbedringer, da Apple lancerede sin nye iPhone 11-serie. Vi er også efterhånden vant til, at Apple imponerer stort, når de lancerer en ny iPhone.

Ny iPhone: Hvad skete der efter lanceringen af iPhone 11?

Godt et halvt år efter, at Apple lancerede iPhone 11, kom - den måske endnu mere ventede - iPhone SE 2020. iPhone SE-serien, der første gang udkom i 2016, er på grund af den lave pris og alligevel stærke indmad et af Apples mest populære produkter.

Netop derfor gik mange Apple-fans også og ventede med længsel i starten af 2020 på nyheder omkring en ny iPhone - og det fik de så. 

iPhone SE 2020 blev på trods af sin størrelse skabt med den samme chip, som sidder i iPhone 11-serien, nemlig A13 Bionic-chippen. Det gør, at den er utrolig hurtig og leverer en fantastisk performance, selvom der er tale om en relativt lille telefon på blot 4,7”. 

Derudover blev iPhone SE 2020 også udstyret med et 12-megapixel kamera, der kan tage knivskarpe billeder og optage video i 4K. På grund af A13-chippen er kameraet udstyret med så meget kunstig intelligens, at kameraet selv justerer og får alle detaljer med. 

Det lader til, at Apple ramte helt rigtigt med lanceringen af deres nye iPhone i 2020. iPhone SE 2020 er nemlig en af de bedst sælgende smartphones i år. iPhone SE er også en af de få mobiler, der generelt set scorede topkarakter hos anmelderne. Skærm, chippen, prisen og den generelle kvalitet af iPhone SE fik den i manges øjne til at være et bedre alternativ til andre iPhones og mobiler.

 

Nyt styresystem: iOS 14

I juni 2020 annoncerede Apple deres nye styresystem til deres iPhone-serie: iOS 14. Der var forud for lanceringen gået rygter om, at Apple ville tage et skridt tilbage og omdøbe (eller gendøbe) deres styresystem til “iPhone OS”, som det hed før i tiden. Det blev dog ikke tilfældet, og iOS 14 blev således lanceret med det samme navn som forgængeren iOS 13 - med tallet 14 til forskel, naturligvis.

Tilbage i juni 2020 kom Apple med nyheden om, at de i løbet af året ville rulle deres nye styresystem ud til iPhone. Men hvad kom Apple med af nyt? Der var både overordnede opdateringer til de vigtigste elementer i iOS, og så var der helt nye funktioner. Der var dog ingen ny iPhone i denne omgang.

Hjemmeskærmen blev der ikke rigtig rørt ved, men Apple har alligevel tilføjet noget, som mange tidligere Android-brugere har efterlyst: Widgets. Widgets og Apple har aldrig rigtig gået hånd i hanke. Men det lader altså til at ændre sig. Apple har nemlig med præsentationen af iOS 14 vist, at du eksempelvis kan se vejret og din kalender som udvidede widgets på hjemmeskærmen. Helt som du kender det fra Android. 

Desuden er Siri blevet klogere, Face ID fik en overhaling, og så er Apples multi-tasking-funktion “Picture in picture” kommet til. Den har været en del af styresystemet på iPad i mange år, men nu kan du altså se frem til det på iPhone. Det er i bund grund en overlapfunktion, som lader dig bruge en anden app på din iPhone, mens du stadig ser video. 

De helt store nyheder i iOS 14 var, at Apple præsenterede Apple CarKey, App Clips og Maps med cykelvejledning. 

Apple CarKey - ikke at forveksle med CarPlay - gør det muligt at bruge din iPhone som bilnøgle. I første omgang skal du eje en BMW for at bruge funktionen. Men mon ikke at flere og flere bilmærker tager funktionen til sig?

App Clips giver dig mulighed for at prøve apps, inden du installerer dem på din iPhone. Det vil sige, at du får en forsmag på, hvad appen kan, uden du skal vente på installation. 

Noget, der især fik øjnene op hos nyhedshungrende Apple-entusiaster, var nyheden om forbedrede cykelkort til Apple Maps. Her vil du få forslag til hurtige ruter, information om stigninger, trapper og tæt trafik. I første omgang er cykelkortfunktionen forbeholdt de største byer i verden som New York og Los Angeles, men vi håber, at opdateringen også vil ramme Danmark inden længe.

Opdateringerne bliver tilgængelige på de nyeste iPhone-modeller, der kan køre iOS 14. De vil også være med, når der engang kommer en ny iPhone.

 

Hvordan plejer Apple at lancere en ny iPhone?

Når Apple lancerer en ny iPhone eller andre nye produkter, sker det som regel under en Keynote Event. Her vil journalister fra hele verden blive inviteret ind i Steve Jobs Theater og få præsenteret alt det nye fra Apple. Mange af de største producenter af computere og smartphones deltager i store begivenheder som E3 og CES, men Apple afholder altid deres egen begivenhed til præsentationen den nye iPhone. 

Normalt vil årets første Apple Keynote Event også præsentere resten af årets events. Men i 2020 blev vi ikke klogere på, hvornår der kommer nyt eller en eventuel ny iPhone. Lanceringen af iOS 14 i juni er det nyeste, som Apple officielt har meldt ud. Dermed er iPhone SE stadig den nyeste iPhone på markedet.

I de tidligere år har Apple præsenteret deres nye iPhone i efteråret og som regel i september. Dog har de ikke meldt ud, om de gør det samme i år, og hvordan de vil gribe lanceringen an, hvis der altså kommer en ny iPhone i 2020.

På grund af verdenssituationen i 2020 er det svært at spå om, hvordan det påvirker Apples fremtidige lanceringer. Vi må derfor væbne os med tålmodighed, indtil Apple melder noget officielt ud.

  

Få sms, når vi har nyt om Apples iPhone

Vil du være den første, der får besked, når vi har nyt om Apples iPhone? Så sms APPLE til 1919. Så holder vi dig opdateret om iPhone-nyheder via sms.