Menu

Mobil
Internet
TV & streaming
Tilbehør
Find butik Hjælp
Kurv
Telia Danmark

Farvel til 3G – goddag til 5G

I 2022 påbegyndte vi nedlukningen af 3G netværket for at give plads til optimal udnyttelse af de nyere og mere effektive 4G og 5G netværk.

I forbindelse med udfasningen af 3G netværket, flytter vi den efterhånden begrænsede 3G trafik over på 2G, 4G og 5G netværket, der leverer langt hurtigere datahastighed, en bedre opkaldskvalitet og baner vejen for helt nye digitale tjenester og måder at bruge internettet på.

Læs mere om 5G

For de kunder, som stadig har en 2G eller 3G telefon, sikrer vi fortsat taleservice på 2G.

Vi fremtidssikrer Danmarks bedste netværk

Et hurtigere og mere stabilt netværk

Som udbyder af mobiltjenester udvikler vi løbende på netværket for at imødekomme et øget behov for brug af digitale tjenester.

Udfasning af 3G var nemlig et naturligt skridt på vejen til at opgradere og modernisere vores netværk, så vi kan udnytte det fulde potentiale. Vi kommer til at videreudvikle det eksisterende 4G netværk og har samtidigt introduceret 5G.

Det vil resultere i et bedre, hurtigere og grønnere netværk, der kan sikre endnu bedre kundeopleveler i de kommende år.

Hvad betyder det for mig?

Når vi lukker 3G ned i dit område, vil du stadig kunne ringe og sms’e (på 2G), men brug af data på 3G vil ikke længere være muligt.

Du skal være opmærksom, hvis du har en mobiltelefon af ældre dato, eller hvis du har udstyr med fx sim-kort der ikke understøtter 4G.

Der kan være biler som benytter 2G/3G dataservice. For de biler, kan der opleves langsommere svartider, når 3G lukkes ned.

Se mere information på FDM HER.

Bliver ældre telefoner ubrugelige?

Har du en mobil der både understøtter 2G og 3G, og bruger du ikke data, vil du ikke opleve en ændring. Bruger du til dagligt data via 3G på din mobil, anbefaler vi, at du skifter til en nyere model der kan tilgå 4G. På den måde vil du ikke blive påvirket af udfasningen af 3G.

Hvis du har en 4G mobil, der samtidig kan bruge tale over 4G (VoLTE), så anbefaler vi, at du slår det til, så du kan tale og bruge data på samme tid.

Læs mere om VoLTE

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor lukker Telia for 3G?

Telia lukker 3G for at fremtidssikre mobilnetværket og øge kapaciteten på det hurtigere 4G og 5G netværk, hvor størstedelen af tale- og datatrafikken kører i dag. Langt størstedelen af datatrafikken kører allerede via 4G i dag. De fleste andre operatører i Europa er ved at lukke 3G ned.

Hvornår lukker 3G-netværket?

Telia igangsatte nedlukningen af 3G netværket i December 2022, hvor 3G blev lukket på Bornholm.

Resten af landet vil lukke i løbet af første kvartal 2023, ud fra 3 hovedområder – Fyn, Jylland og Sjælland.

Hvad kan jeg med min mobil, når 3G netværket lukker ned i mit område?

Mobiler med 5G

Hvis din mobil kan tilgå 5G, vil du ikke være påvirket af nedlukningen overhovedet.

Mobiler med VoLTE 4G-tale
Hvis din mobil kan tilgå 4G og bruger tale over 4G (VoLTE), vil du ikke være påvirket af nedlukningen – dog anbefaler vi at du tjekker at VoLTE er slået til. Det kan du se HER. På den måde vil du stadig have mulighed for at tale og bruge data på samme tid.

 

Mobiler med 4G

Hvis din mobil kan tilgå 4G, vil du blot opleve at du ikke kan tale og bruge data på samme tid, når dit område nedlukkes. Kan din nuværende mobil også tilgå 2G, kan du dog stadig bruge tale og sms.

 

Mobiler med 3G

Hvis din mobil kun kan tilgå 3G, vil du opleve at din mobil ikke længere kan finde netværk, når nedlukningen når dit område. Kan din nuværende mobil også tilgå 2G, kan du dog stadig bruge tale og sms.

 

Mobiler med 2G

Hvis din mobil kun kan tilgå 2G, vil du ikke opleve en ændring, når nedlukningen når dit område.


Du kan altid finde en ny mobil på vores webshop.

Eller besøge din nærmeste Telia butik.

Hvordan bliver mobilt bredbånd berørt?

Alle vores routere er 4G kompatible og vil derfor ikke være berørt af 3G nedlukningen. Har du en ældre router eller en USB-dongle, anbefaler vi, at du udskifter til en enhed der understøtter 4G.

Hvad sker der med 2G mobilnetværket?

Der er foreløbig ingen planer om at udfase 2G mobilnetværket.

Til jeres måde at leve på

Abonnement

Mobil

Abonnement

Internet

Abonnement

TV & streaming