iPhone XS, XS Max og XR

Hvilken iPhone er bedst – og skal du opgradere til iPhone 11?

Med tre nye iPhones – iPhone 11, 11 Pro og 11 Pro Max - kan det være svært at regne ud, hvilken model, der passer til dine behov. Vi hjælper dig på vej.

Med tre nye iPhones – iPhone 11, 11 Pro og 11 Pro Max - kan det være svært at regne ud, hvilken model, der passer til dine behov. Vi hjælper dig på vej.

I løbet af de sidste to år har intet mindre end ni nye iPhones set dagens lys. Seneste skud på æble-stammen er iPhone 11, 11 Pro og 11 Pro Max, der blev præsenteret til Apples årlige Special Event.

Og vi forstår godt, hvis du er en smule forvirret. Vi har også skulle holde tungen lige i munden. Men der er heldigvis hjælp at hente. Vi har nemlig gjort det nemt for dig og sammenlignet de seneste ni iPhones i denne artikel.

Vi har sammenlignet de tre helt nye iPhone 11-modeller og guider dig til, hvilken af de tre, der passer til dig. Vi har også sammenlignet de nye modeller med de ældre iPhones, så du nemt kan få et overblik over, om det er nu, du bør opgradere til en ny. Du kan takke os senere.

Gider du ikke at læse det hele, så klik på linkene nedenfor og kom direkte til den sammenligning, du gerne vil se.

Hvilken iPhone 11 skal jeg vælge

iPhone 11 vs iPhone 8 og 8 Plus

iPhone 11 vs iPhone X

iPhone 11 vs iPhone XS

iPhone 11 vs iPhone XR

Køb iPhone 11, 11 Pro og 11 Pro Max nu

Hvilken iPhone 11 skal jeg vælge?

Er du sikker på, at du skal have fingrene i en af de nye iPhones, men i tvivl om, hvilken iPhone 11-model du skal vælge? Vi har sammenlignet de tre modeller her, så du nemmere kan overskue, om din nye drømmemobil er 11, 11 Pro eller den store 11 Pro Max. De er ret lækre alle sammen, skulle vi hilse at sige.

Skærm – iPhone 11 Pro Max

Processor – Uafgjort

Kamera – Pro-modellerne

Batteri – iPhone Pro Max

SIM – Uafgjort

iPhone 11 Pro og 11 Pro Max er de nye topmodeller fra Apple. De er stort set identiske, når vi ser på specs og funktioner. De er bl.a. begge udstyret med samme tredobbelte kamera (et ultravidvinkel-, et vidvinkel- og et telekamera), samme Super Retina XDR-skærm og samme A13 Bionic-chip. Så hvad er forskellen? Den væsentligste forskel på 11 Pro og 11 Pro Max er størrelsen på skærmen (5,8” på iPhone 11 Pro og 6,5” på iPhone 11 Pro Max) og størrelsen på batteriet.

iPhone 11 Pro og 11 Pro Max er de vildeste iPhones, du kan få fingrene i lige nu. Men er det lidt for vildt eller lidt for dyrt, har Apple heldigvis også lanceret den lidt mere budgetvenlige model iPhone 11. Den væsentligste forskel på den og Pro-modellerne er kameraet og skærmen. iPhone 11 er udstyret med et dobbeltkamera (et ultravidvinkel- og et vidvinkelkamera) og en Liquid Retina LCD-skærm. Du går med andre ord glip af Pro-modellernes OLED-skærm og telekamera. Vi tør næsten garantere, at det er små mangler, som du næsten ikke vil bemærke. Til gengæld får du med iPhone 11 den samme specialudviklede A13 Bionic-chip, som Apple kalder den hurtigste nogensinde. Den er bl.a. en fordel, når du spiller spil eller kører tunge apps.

Er du stadig i tvivl? Så lad os være ærlige – det kommer an på dine behov. Vi vil anbefale en af Pro-modellerne til dig, der elsker at tage billeder og skyde videoer. Det tredobbelte kamera er nemlig mildest talt imponerende.

Pro-modellen kommer som nævnt i to størrelser. Den store iPhone 11 Pro Max er perfekt til dig, der er spilleglad, der læser mange nyheder på mobilen, og som i det hele taget ser din mobil som en mini-computer. Dens store skærm gør din iPad eller Macbook mere overflødig. Er den en tand for stor og upraktisk, bør du gå efter den noget mindre iPhone 11 Pro. Den passer perfekt i lommen og er mere handy.

iPhone 11 er dog på ingen måde en halvgjort billigudgave af Pro-modellerne. Den har flere imponerende specs sammenlignet med de ældre iPhones. Og så er den en smule billigere end de to Pro-modeller, hvilket din pengepung nok vil takke dig for.

Læs også: Alt, du skal vide om de tre nye iPhones

Skal jeg opgradere min ældre iPhone?

Sidder du med en ældre iPhone i hånden, men er du i tvivl om, om du skal opgradere? Så er det nu du skal læse med. Vi har nemlig sammenlignet iPhone 11 modellerne med iPhone 8, 8 Plus, X, XS og XR.

iPhone 11 vs iPhone 8 og 8 Plus

Er der grund til at opgradere din iPhone 8 eller iPhone 8 Plus til en af de nye iPhone 11-modeller? Vi har sammenlignet mobilerne nedenfor, så du kan få et godt overblik.

Skærm – iPhone 11

Processor – iPhone 11

Kamera – iPhone 11

Batteri – iPhone 11

SIM – iPhone 11

Sammenligningen mellem iPhone 8/8 Plus og iPhone 11 taler sit klare sprog – modellerne i iPhone 11-serien er bare bedre. Men hvad er de helt store forskelle på iPhone 8- og iPhone 11-modellerne?

iPhone 8 Plus-modellen har en skærm på 5.5”. Skærmen på iPhone 11 Pro Max er hele 6,5”. Det betyder, at du med den nye Max-model får en skærm, der er markant større end skærmen på iPhone 8 Plus. Dette til trods for, at de to modeller stort set fysisk har samme størrelse. Skærmene på de nye iPhones udnytter med andre ord mobilens størrelse meget bedre. Dette skyldes primært, at fronten på iPhone 11-modellerne består af en stor skærm, og at den ”gamle” Hjem-knap er erstattet af Face ID.

A11 Bionic-chippen i iPhone 8 og 8 Plus er rimelig hurtig, men den fremstår langsom sammenlignet med A13 Bionic-chippen i iPhone 11-modellerne. Det vil du for eksempel opleve, når du åbner apps eller spiller spil med tung grafik.

Batteriet er også væsentligt forbedret i iPhone 11, ligesom kameraet i iPhone 11 er noget bedre end kameraet i begge iPhone 8-modeller. Og kigger vi på iPhone 11 Pro eller 11 Pro Max, der har tredobbelt kamera, er forskellen på kamerakvaliteten endnu mere markant. Du kan dermed med de nye iPhone 11-modeller up’e dit Instagram-game og tage smukke portrætter af familien.

Det står til en klar sejr til de nye iPhone 11-modeller. De to år gamle iPhone 8 og 8 Plus kan altså ikke hamle op med de nye og forbedrede funktioner i iPhone 11-modellerne. Har du i dag en 8 eller 8 Plus, tænker vi, at det nok godt kunne være på tide med en opgradering. Og husk, at du med Telia Recycle kan få penge for din gamle iPhone, som du kan bruge på en ny. Det er win-win for din pengepung og for miljøet.

LÆS OGSÅ: VÆR BLANDT DE FØRSTE, DER FÅR BESKED, NÅR VI HAR NYT OM APPLES PRODUKTER

iPhone 11 vs iPhone X

De nye iPhone 11-modeller vandt klart over iPhone 8 og 8 Plus, men hvordan står det til med iPhone X, som blev lanceret samtidig?

Skærm – iPhone 11 Pro

Processor – iPhone 11

Kamera – iPhone 11

Batteri – iPhone 11

SIM – iPhone 11

Designmæssigt er der ikke sket meget de sidste to år, og de nye iPhones ligner mere eller mindre iPhone X. Størrelsesmæssigt er iPhone X og de nye modeller også næsten identiske med undtagelse af iPhone 11 Pro Max, som er væsentligt større og perfekt til dig, der bruger din iPhone som en mini-computer.

Det er heller ikke i forhold til skærmen, vi skal finde de største forskelle. iPhone X er udstyret med en Super Retina HD-skærm, hvorimod iPhone 11 Pro og 11 Pro Max har en Super Retina XDR-skærm. Du vil have svært ved at se en markant forskel på disse to med det blotte øje, men med 11 Pro og 11 Pro Max får du to nye lysstyrker, der særligt er en fordel, når du er ude i solen. iPhone 11 har derimod en LCD Liquid Retina HD-skærm, som på papiret ikke helt kan hamle op med OLED-displayet i iPhone X.

Kigger vi udelukkende på design og skærm er iPhone X og de nye modeller altså stort set identiske. Det er derimod inde i mobilen, vi finder de væsentligste forskelle.

Processorkraft og batteritid er nemlig særligt forbedret. Den nye A13 Bionic-chip er væsentligt hurtigere end A11 Bionic-chippen i iPhone X, ligesom batteriet skulle holde op til 6,5 time længere.

Derudover kan kameraet i iPhone X ikke helt leve op til de nye kameraer i iPhone 11-mobilerne. Særligt det nye tredobbelte kamera i 11 Pro-modellerne er et stykke foran dobbeltkameraet i iPhone X. iPhone 11 er ligesom iPhone X udstyret med et dobbeltkamera. Den væsentligste forskel på de to er, at kameraet i iPhone 11 har en ny nat-tilstand og et nyt ultravidvinkelkamera.

I kampen mellem iPhone 11 og iPhone X, står iPhone 11 til en sejr – og tager vi de to Pro-modeller med i ligningen, er sejren endnu større. Overvejer du at skifte din iPhone X ud, anbefaler vi, at du opgraderer til en af de nye Pro-modeller. Det er her, du vil opleve den største forskel – og vi tør godt garantere, at du ikke bliver skuffet.

LÆS OGSÅ: iOS 13: De bedste nyheder fra Apple

iPhone 11 vs iPhone XS

Hvordan er de nye flagskibe sammenlignet med sidste års topmodel? Er iPhone 11 en reel opgradering, eller kan du nøjes med den lidt ældre iPhone XS? Det giver vi dig svaret på her.

Skærm – iPhone 11 Pro

Processor – iPhone 11

Kamera – iPhone 11 Pro

Batteri – iPhone 11

SIM – Uafgjort

Kigger vi på iPhone 11 vs. iPhone XS, er XS rigtig godt med på specs. Kameraet i iPhone XS matcher kameraet i iPhone 11 langt hen ad vejen, ligesom begge modeller har Dual-SIM, der er en fordel, hvis du ønsker at bruge den samme mobil både privat og til arbejde. A13 Bionic-chippen er nyere i 11-modellerne, men A12 Bionic-chippen i iPhone XS er stadig en rigtig god og kraftfuld chip. LCD Liquid Retina HD-skærmen i iPhone 11 er dog ikke helt på niveau med OLED Super Retina HD-skærmen i iPhone XS. Pro-modellerne er ligesom XS udstyret med en OLED Super Retina-skærm, så her vil du ikke opleve en særlig forskel.

Har du en iPhone XS, giver det derfor ikke meget mening at skifte den ud med iPhone 11. Hvis du alligevel er fristet af de nye iPhones, bør du kigge efter en af Pro-modellerne, især hvis du tager mange billeder med din mobil. Kameraet i iPhone 11 Pro er nemlig et tredobbelt kamera, hvorimod iPhone XS ’kun’ er udstyret med et dobbeltkamera.

LÆS OGSÅ: Nye emojis til Apple iOS

iPhone 11 vs iPhone XR

Hvis du har en iPhone XR, er der så nogen grund til at opgradere den til en af de nye mobiler fra Apple? Vi sammenligner de nye iPhone 11-modeller med iPhone XR, så du får et hurtigt og godt overblik.

Skærm – iPhone 11 Pro

Processor/chip – iPhone 11

Kamera – iPhone 11

Batteri – iPhone 11

SIM – Uafgjort

iPhone 11 er på mange måder en opdateret version af iPhone XR. Begge modeller har en 6,1” LCD Liquid Retina HD-skærm, Dual-SIM og Face ID.

iPhone XR er udstyret med A12 Bionic-chippen, mens iPhone 11 har fået den nye, specialudviklede A13 Bionic-chip. Apple kalder den nye chip den hurtigste i en smartphone nogensinde, og derfor vinder iPhone 11 chip-kampen. Men A12-chippen skal bestemt ikke undervurderes, da den stadig er en af de hurtigste på markedet.

Batteriet i iPhone 11 kan ifølge Apple holde en time længere end batteriet i iPhone XR. Men batteriet i XR er altså allerede ret imponerende, så det skal ikke være batteriet, der får dig til at skifte din XR ud.

Ser vi på skærm, processor/chip, dual-SIM og batteri, er der altså ikke store forskelle på iPhone XR og iPhone 11. Men kigger vi på kameraet, er der mere at komme efter. iPhone XR er nemlig udstyret med et enkelt vidvinkelkamera, hvor du med iPhone 11 får det samme plus et ekstra ultravidvinkelkamera.

Og tager vi Pro-modellerne med i sammenligningen, er der endnu mere at komme efter. Med sine tredobbelte kameraer og sine OLED-skærme, giver de to Pro-modeller iPhone XR baghjul. 

Skal du så skifte din iPhone XR ud med en af de nye modeller? Det kommer helt an på, hvad du er på jagt efter. Tager du rigtig mange billeder med din mobil, og vægter du et godt mobilkamera højt, så er det måske relevant at kaste blikket mod en af de nye modeller. Og går du efter en af de nye Pro-modeller, vil du virkelig opleve en forskel på kamera-fronten. Men har du bare behov for en rigtig god og smart iPhone, er din iPhone XR stadig i topklasse på mange af de vigtigste områder – fx får du et batteri og en processor/chip, der løber om hjørner med mange af konkurrenterne på markedet.

Du kan altid sammenligne mobiler i vores webshop

Det er nemt at lave dine egne sammenligninger af mobiler i vores webshop. Du kan sammenligne op til tre modeller ad gangen og få vist specs og priser i en nem og overskuelig oversigt. Du er også altid velkommen i din lokale Telia-butik, hvor du kan sammenligne dem fysisk samt få gode råd af vores dygtige medarbejdere.