iPhone XS, XS Max og XR

Hvilken iPhone skal du vælge?

Med tre nye iPhones – iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR - kan det være svært at regne ud, hvilken model, der passer til dine behov. Vi hjælper dig på vej.

Med tre nye iPhones – iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR - kan det være svært at regne ud, hvilken model, der passer til dine behov. Vi hjælper dig på vej.

Det sidste år har det været relativt nemt at vælge mellem de forskellige iPhones: Ville du have den nye teknologi, skulle du have fingrene i iPhone X, mens iPhone 8 og 8 Plus bød på en mere overkommelig indgang i iPhone-verdenen.

Med de tre nye modeller XS, XS Max og XR bliver det imidlertid vanskeligere at vælge den rette model, da de på mange måder er mere ens, end de tidligere modeller. Der er dog nogle væsentlige forskelle på de tre telefoner, som vil være afgørende for mange.

►►Køb iPhone XS og XS Max nu

Størst og bedst: iPhone XS Max

For dig, der er optaget af at have det allerbedste, er der ingen tvivl om, at det er iPhone XS Max, du skal have fat i. Den 6,5" store Super Retina OLED-skærm er blandt de største på markedet, og har man først fået smag for en skærm af denne størrelse, er det svært at gå tilbage til en mindre telefon. Til trods for den gigantiske skærm, er iPhone XS Max faktisk mindre end den ældre 8 Plus-model.

iPhone XS Max har også et større batteri end den lidt mindre XS-model, og det betyder, at den har op til halvanden time længere batteritid end forgængeren, iPhone X.

Den nye processor med navnet A12 gør alle de nye telefoner væsentligt hurtigere end foregående processorgeneration, og det er ekstra nyttigt med den store skærm, der kræver lidt flere ressourcer.

iPhone XS Max er udstyret med hele tre kameraer. To af dem er placeret på bagsiden, og de sikrer dig knivskarpe billeder, uanset om du fotograferer portrætter med masser af dybdeskarphed eller betagende farverige landskaber.

Den gyldne middelvej: iPhone XS

Nogle sætter pris på en skærm, der er så stor som muligt, mens andre hellere vil have en, der passer bedre til mindre hænder og tager mindre plads i lommen. Der er XS-modellen sandsynligvis det rigtige valg.

Skærmteknologien og ydeevnen er i praksis identisk med XS Max, men skærmen er væsentligt mindre - 5,8" ligesom på forgængeren iPhone X. iPhone XS har imidlertid fået en række forbedringerne sammenlignet med iPhone X. Blandt andet er kameraet blevet forbedret, Face ID-funktionen fungerer hurtigere, og den nye processor bidrager med bedre ydeevne i forbindelse med tunge opgaver.

iPhone XS er ligesom XS Max udstyret med tre kameraer. Et innovativt dual-kamera, der er placeret på bagsiden, og Apples banebrydende TrueDepth-kamera på forsiden.

Også iPhone XS har fået et forbedret batteri. Den byder på en halv times bedre batteritid end iPhone X. Det er noget, mange nok vil sætte pris på.

►► Vær blandt de første, der får besked, når vi har nyt om Apples produkter

Den kreative: iPhone XR

Mens man tidligere blev nødt til at vælge iPhone X for at få en skærm, der dækkede nærmest hele fronten, har Apple nu valgt at lave en mere budgetvenlig udgave, der visuelt er stort set identisk topmodellerne. Den har fået navnet iPhone XR.

Med sine 6,1" er skærmen faktisk en smule større end på iPhone XS. Skærmen er dog en Liquid Retina LCD-skærm i stedet for XS-modellernes Super Retina OLED-skærm.

Trods skærmen er XR-modellen på ingen måde en halvgjort billigudgave af iPhonen. Under skallen sidder nemlig den samme A12-processor, som på de andre to modeller, og selvom du må give afkald på et af de to kameraer på bagsiden af telefonen, giver 12 megapixel kameraet dig strålende billeder under de fleste forhold.

Mens iPhone XS og XS Max er tilgængelige i tre farver – Silver, Space Grey og den nye Guld – er iPhone XR tilgængelig i hele seks forskellige farver: Hvid, Sort, Blå, Rød, Coral og Gul. Der er med andre ord rig mulighed for at finde netop den farve og det udtryk, der passer til netop dig.

iPhone XR kan forudbestilles fra d. 19. oktober med salgsstart d. 26. oktober.

►►Læs mere om de tre nye iPhones